TESLA ZAKELIJK LEASEN
Wij hebben verschillende Tesla modellen en uitvoeringen beschikbaar voor zakelijke lease. Klik hieronder op het model waar jij meer over wil weten of lees verder over de voordelen die MisterGreen met Full Operational lease te bieden heeft.

VERGELIJK TESLA UITVOERINGEN
MODEL 3
MODEL Y
MODEL S
MODEL X
WLTP range
554 km
455 km
634 km
576 km
Realistische range
415 km
350 km
575 km
475 km
Acceleratie 0-100 km/h
Topsnelheid
Aantal zitplaatsen
Aandrijving

FULL SELF-DRIVING
Wanneer je een Tesla leaset bij MisterGreen, heb je de keuze uit twee software-mogelijkheden: Autopilot of Full Self-Driving (FSD). Elke nieuwe Tesla wordt standaard geleverd met Autopilot. Een geavanceerd rijhulp systeem die de rijtaak over neemt. Met Autopilot zal de auto zelf sturen, accelereren en remmen voor andere weggebruikers in dezelfde rijstrook.
Maar een Tesla kan zoveel meer dan dat. Wij raden dan ook aan om altijd te kiezen voor Tesla’s Full Self-Driving Capability. Doordat deze software constant ontwikkeld en verbeterd wordt zal op termijn jouw Tesla 100% autonoom kunnen rijden. Elke auto die de software heeft krijgt de beschikking over deze updates en door het nu al toe te voegen aan je contract ben je helemaal future-proof. Op dit moment beschikt “Full Self Driving” momenteel over de volgende functies:
- Alle functies van Basic Autopilot
- Navigate on Autopilot
- Auto Lane Change
- Autopark
- Summon
- Traffic Light & Stop Sign Control
- Autosteer on City Streets (toekomstmuziek)

VEELGESTELDE VRAGEN ZAKELIJK LEASEN
Als je zakelijk een elektrische auto least, biedt een leasemaatschappij financiering voor het bedrijfsmiddel, namelijk de auto. Je kunt de auto direct in gebruik nemen of zelfs eigenaar worden via een leasecontract. Het leasen van een auto heeft vele voordelen
Allereerst hoef je niet in één keer het volledige aanschafbedrag te betalen. Dit geeft je de mogelijkheid om je financiën beter te beheren en je liquide middelen voor andere zakelijke doeleinden te gebruiken. Bovendien zijn de maandelijkse leasekosten vaak overzichtelijk en voorspelbaar, waardoor je gemakkelijk je budget kunt plannen.
Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over zaken zoals onderhoud, reparaties en verzekering, aangezien deze vaak zijn inbegrepen in het leasecontract. Dit bespaart je tijd en moeite, en je kunt je volledig concentreren op je zakelijke activiteiten. Het leasen van een auto biedt dus flexibiliteit, gemak en financiële voordelen voor jouw bedrijf.
- Behoeftebepaling: Eerst bepaal je de behoeften van je bedrijf. Denk na over het type elektrische auto dat je nodig hebt, zoals een personenauto, bestelwagen of een specifiek merk en model. Overweeg ook zaken als de gewenste leaseperiode, het verwachte kilometrage en eventuele specifieke vereisten.
- Zoeken naar een leasemaatschappij: Ga op zoek naar betrouwbare leasemaatschappijen die zakelijke autoleasing aanbieden. Je kunt online zoeken, aanbevelingen vragen of contact opnemen met andere ondernemers voor advies.
- Offertes en onderhandeling: Neem contact op met de leasemaatschappij en vraag een offerte aan op basis van jouw specifieke behoeften.
- Kredietcheck: De leasemaatschappij zal waarschijnlijk een kredietcheck uitvoeren om de financiële stabiliteit van je bedrijf te beoordelen. Ze zullen kijken naar je kredietgeschiedenis en zakelijke financiële gegevens om te bepalen of je in aanmerking komt voor het leasecontract.
- Contractondertekening: Als je akkoord gaat met de leasevoorwaarden, zal de leasemaatschappij een leasecontract opstellen. Zorg ervoor dat je het contract grondig leest en begrijpt voordat je het ondertekent. Het contract omvat details zoals de duur van het leasecontract, de maandelijkse betalingen, het kilometragebeleid, verzekeringen en eventuele andere voorwaarden.
- Levering van de elektrische auto: Na het ondertekenen van het leasecontract wordt de auto besteld of geleverd volgens de afgesproken specificaties. De leasemaatschappij zorgt ervoor dat de auto in goede staat is en klaar is voor gebruik.
- Betalingen en gebruik: Gedurende de looptijd van het leasecontract betaal je maandelijkse leasekosten aan de leasemaatschappij. Je kunt de auto volgens de afgesproken voorwaarden gebruiken, rekening houdend met eventuele beperkingen zoals kilometerlimieten en onderhoudsvereisten.
- Onderhoud en verzekering: Afhankelijk van het type leasecontract kunnen onderhouds- en verzekeringsdiensten worden opgenomen. Raadpleeg het leasecontract om te begrijpen welke verantwoordelijkheden je hebt en welke diensten door de leasemaatschappij worden gedekt.
- Einde van het leasecontract: Aan het einde van de leaseperiode lever je de auto gewoonlijk terug aan de leasemaatschappij. Zorg ervoor dat je voldoet aan eventuele retourvoorwaarden, zoals het in goede staat terugbrengen van de auto en het bereiken van de afgesproken kilometerstand. Je hebt dan de mogelijkheid om een nieuwe leaseauto te kiezen en het proces opnieuw te doorlopen, of je kunt andere opties overwegen, zoals het verlengen van het leasecontract of het aanschaffen van de auto tegen een overeengekomen prijs.
Elektrisch leasen is in ongeveer 80% van de gevallen voordeliger dan een elektrische auto kopen, zelfs als je weinig kilometers rijdt.
Als je leaset, wordt het beheer en onderhoud van de auto uit handen genomen door de leasemaatschappij, waardoor het jou veel tijd en moeite bespaart. Bovendien zijn er andere voordelen, zoals het betalen van een vast bedrag per maand. Onderhoudskosten, verzekeringskosten en wegenbelasting zijn al inbegrepen in de prijs. Alleen de brandstofkosten zijn variabel. Dit geeft je als bedrijf duidelijkheid over je uitgaven. Leasen wordt vaak aantrekkelijk gevonden, vooral als je niet over een startkapitaal beschikt.
Let wel op: Als je de leaseauto ook privé gebruikt en meer dan 500 kilometer per jaar rijdt, krijg je te maken met bijtelling. Voor elektrische auto's geldt in 2023 een bijtelling van 16% en voor andere auto's is dit 22%. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je meestal een contract afsluit voor een langere periode, bijvoorbeeld 2 tot 5 jaar.
Bij zakelijke lease is er wettelijk geen verplichte BKR-toetsing. Deze vindt dan ook niet plaats. Dit komt doordat het bedrijf eigenaar wordt van het leasecontract en het leasecontract buiten de registratieverplichting valt. Daarentegen geldt bij een privé leasecontract wel een BKR-registratie. Elk zakelijk lease contract ondergaat uiteraard wel een kredietcheck maar deze is niet BKR-geregistreerd.
1. Bijtelling betalen
Als we naar de statistieken kijken, zie je dat ongeveer 80% van de automobilisten die in een leasewagen rijden bijtelling betalen. Als je meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt, ga je bijtelling betalen. De bijtelling is geen vast bedrag, het verschilt per auto. Hoeveel je precies betaalt, hangt onder andere af van de cataloguswaarde van de auto en de bijtellingsklasse waar de auto in valt.
2. Privé rijden en BTW
Als je de leaseauto privé gebruikt, moet je je privégebruik verrekenen met je autokosten.
De leasemaatschappij brengt je btw in rekening. Deze kun je als voorbelasting aftrekken, voor zover je prestaties verricht die met btw zijn belast. Als je de auto ook privé gebruikt, moet je over het privégebruik btw betalen.
-
Zakelijk elektrisch leasen:
-
Kijk naar het leasetarief: Het maandelijkse leasetarief hangt af van de cataloguswaarde van de auto, de looptijd van het leasecontract en het aantal kilometers dat je per jaar verwacht te rijden.
-
Controleer de bijtelling: Als je de leaseauto ook privé gebruikt, moet je bijtelling betalen. De hoogte van de bijtelling wordt bepaald door de cataloguswaarde, de bijtellingsklasse van de auto, de hoogte van jouw inkomen en een eventuele eigen bijdrage.
-
Houd rekening met andere kosten: Naast het maandelijkse leasetarief kunnen er ook andere kosten zijn, zoals laadkosten, parkeerkosten, verkeersboetes etc. Ook wegenbelasting is een extra kostenpost die betaald moet gaan worden zodra de overheid bepaald heeft wat de motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto's gaat worden.
-
-
Zakelijk elektrisch kopen:
-
Onderzoek de aanschafprijs: Kijk naar de prijs van de auto die je wilt kopen, inclusief eventuele extra opties.
-
Overweeg financieringsopties: Als je de auto niet volledig contant wilt betalen, kun je kijken naar financieringsmogelijkheden, zoals een lening of financial lease. Houd rekening met de rente en de looptijd van de financiering.
-
Bereken afschrijving: Auto's hebben een afschrijvingswaarde na verloop van tijd. Houd rekening met de verwachte waardevermindering van de auto gedurende de tijd dat je deze wilt gebruiken.
-
Overige kosten: Naast de aanschafprijs en financieringskosten, moet je ook rekening houden met kosten zoals verzekering, brandstof, onderhoud, schades, reparaties en eventuele belastingen.
-